cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Els batles de la comarca de Manacor creuen que l'abstenció ha estat decisiva

Andreu Prohens, de Campos, afirmà que és una «cinglada» al Pacte de Progrés

Els batles de la comarca de Manacor a l'hora de valorar el resultat de les eleccions ho fan de manera molt diferent, segons el color polític al qual pertanyen. Mentre que uns coincideixen a assenyalar que l'abstenció dels votants d'esquerra ha fet pujar els resultats al PP i no es poden comparar unes eleccions generals amb unes de locals, altres pensen que ha estat una cinglada molt forta pel Pacte de Progrés que governa a Balears.

El batle d'Artà, Montserrat Santandreu (IA), ha qualificat de «sorprenent» la pujada del PP i sobretot pel que fa al seu municipi, on el partit conservador havia estat un dels menys votats respecte dels partits d'esquerres. Santandreu va expressar que «el que ha afavorit la pujada del PP és l'abstenció per part dels votants de les forces d'esquerres». Com a candidat al Senat per part del PSM, Montserrat Santandreu apunta que «el nostre partit ha estat el que més ha aguantat el cop respecte de les altres forces d'esquerres que composen el Pacte de Progrés».

El batle de Capdepera, Joan Pascual (UCAP), també es va mostrar sorprès del canvi de vol al seu municipi. «Sempre havia estat un reducte socialista i ara s'ha produït un gran augment del PP». Pascual apunta que «aquest canvi s'ha produït a nivell estatal i no només a Capdepera». L'abstenció de l'esquerra ha estat el triomf del PP». El batle de Capdepera també considera que els resultats electorals de les Balears «no tenen perquè afectar el funcionament del Pacte de Progrés».

El batle de Campos, Andreu Prohens (PP), fa una lectura ben diferent: «Estic convençut que aquests resultats són un vot de càstig pel Pacte de Progrés i no els queda més remei que fer una reflexió als partits d'esquerra que assoliren el Govern de les Illes. El pacte està cruixint».

Miquel Riera (PSOE), batle de Felanitx, també creu que la pujada del PP es deu «perquè la gent d'esquerres no va anar a votar. Jo no crec que tenguin res a veure aquests resultats amb els de les locals i autonòmiques. Hem d'acceptar els resultats i la majoria aclaparadora del PP. Nosaltres no som com ells i reconeixem quan un partit guanya». Segons el batle de Felanitx, el Pacte de Progrés pot quedar enfortit per aquests resultats.

El batle de Son Servera, Eduard Servera (PSOE), afirmà: «L'abstenció ha perjudicat el PSOE. Tots els votants del PP anaren als col·legis electorals».

Miquel Riera (ALMUM), batle de Manacor, es mostrava satisfet perquè «Unió Mallorquina és l'únic partit que ha augmentat a més del PP. Per altra banda vull donar l'enhorabona a la nova diputada manacorina, Antònia Febrer (PP)».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.