cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 23°
34°

Els partits nacionalistes es mostren satisfets amb els resultats obtinguts

El PSM-EN valora molt positivament la connexió de Cecili Buele amb l'electorat

Les tres forces nacionalistes que concorren a les eleccions a les Illes Balears "Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista (PSM-EN), Unió Mallorquina (UM) i Esquerra Republicana de Catalunya-Illes (ERC)" valoren de manera positiva els resultats electorals obtinguts en els comicis legislatius de diumenge passat.

El PSM-EN, perquè ha recuperat la tercera posició en detriment d'Esquerra Unida (EU), que els havia pres aquesta plaça en les generals del 86, és a dir, fa catorze anys. A més, tot i perdre alguns vots guanyen dues dècimes percentuals, quan PSOE i EU pateixen una forta davallada a causa de l'abstenció. Els nacionalistes valoren molt positivament la gran connexió establerta pel candidat al Congrés, Cecili Buele, amb l'electorat, segons declara el secretari de Benestar Social del PSM-EN, Miquel Àngel Maria.

UM, per la seva banda, considera que és l'«únic partit del Pacte de Progrés que puja de manera clara», fins a un 20% respecte dels vots que va treure el 1996, segons el seu secretari general, Bartomeu Vicens. «Els números canten», afegeix Vicens en una anàlisi postelectoral que el dirigent dels nacionalistes de centre mallorquins va qualificar d'«optimista» i que ahir va ser analitzada pel Consell Polític d'UM.

Pel seu costat, Josep Serra, president d'ERC-Illes i candidat al Senat de la formació independentista, considera que tot i la baixada progressiva que ha patit ERC-Illes en les tres darreres eleccions generals a les Balears, «ens hem incorporat en la línia de normalitat de la resta de forces a les eleccions generals». «Fins ara, obteníem més vots en les generals que en les autonòmiques i aquesta vegada n'hem tret menys que el passat juny, la qual cosa vol dir que hem passat d'una fase anòmala a la tònica general».

El dirigent del PSM-EN manté que el resultat els ha «reforçat molt i ens fa entendre que fent la feina ben feta allà on participam en les institucions i mantenint l'arrelament en el teixit social que comparteix algun dels tres eixos del PSM, ecologisme, progressisme i nacionalisme, l'efecte ha de ser de creixement».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.