algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

El PSM-EN es col·loca per primer cop per davant EU en unes generals

El resultat electoral dels comicis d'ahir consolida el PSM-Entesa Nacionalista com a tercera força de la Comunitat. Amb el vuitanta per cent dels vots escrutats, els nacionalistes es col·loquen per primer cop en unes eleccions generals per davant d'Esquerra Unida.

El secretari general del partit, Mateu Morro, destacà el fet que és l'únic partit del Pacte de Progrés que puja en nombre de vots. Amb l'escrutini assenyalat i tenint en compte l'abstenció de més d'un deu per cent respecte dels comicis del 1996, el PSM-EN puja al voltant d'un dos per cent.

Tot i això, Morro no dubtà a carregar contra UM, ja que considera que els resultats haurien pogut ser molt millors si el partit presidit per Munar no els hagués emplaçat de manera hostil des que es negaren a participar en una plataforma nacionalista conjunta ara fa un any.

El secretari general va posar en relleu que la forta insistència de Munar que el PSM per si sol no tenia cap possibilitat d'aconseguir representació a Madrid ha derivat en un enfrontament perjudicial per al nacionalisme balear i el va instar a emprar polítiques constructives.

Pel que fa al candidat al Congrés, Cecili Buele, es mostrà esperançat en el fet que en la propera convocatòria a les urnes les Illes arribin a tenir dins els conjunt de l'Estat el pes que els pertoca.

En referència als resultats del Senat, es va destacar el cinquè lloc atorgat pels electors a Catalina Bover.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.