algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

L'Insalud i el batle volen ampliar l'horari al metge de Cala d'Or, cap del PSOE local

L'afectat, Eloy Jesús Núñez (PSOE), afirma que «tot això és una qüestió política»

El batle de Santanyí, Miquel Vidal (PP), i Insalud volen canviar l'horari de feina de la consulta del metge de Cala d'Or de la qual és titular el cap de l'oposició i portaveu del PSOE, Eloy Jesús Núñez. El metge afirma que tot és «una qüestió política perquè hi ha molts més metges amb la mateixa situació que jo i no passa res».

Resulta que amb la posada en marxa del nou centre de salut de Santanyí s'ha reordenat la situació sanitària de tot el municipi. Per això les consultes mèdiques en els diferents nuclis de població de Santanyí s'han d'integrar dins el mapa sanitari local mitjançant les unitats bàsiques. Als metges d'aquestes unitats bàsiques els obliguen a fer 7 hores de presència física a la consulta, mentre que Núñez realitza tres hores en consulta més visites a domicili.

Davant aquesta reestructuració, la consulta de Cala d'Or de la qual és titular Núñez s'ha negat a integrar-se en aquest mapa sanitari local.
El batle de Santanyí sol·licità a l'Insalud una solució per a la consulta de Cala d'Or perquè considera que no hi ha prou cobertura mèdica. «Hem de tenir en compte que Cala d'Or és un nucli molt important i durant l'estiu hi ha una població de 47.000 persones i consideram que hi ha d'haver més cobertura i no només 3 hores de consulta. No feim això perquè sigui Núñez, també ho faríem amb una altre metge», afirmà Vidal. Però resulta que Núñez és metge titular i la seva plaça no pertany a l'Insalud, sinó a la Conselleria de Sanitat. Davant això, el director provincial d'Insalud, Javier Rodrigo de Santos i el cap d'Atenció Primària, Josep Corcoll, explicaren que «ens hem adreçat a la Conselleria de Sanitat per tal de saber què passa amb la plaça de metge de Cala d'Or que no es vol integrar en el nou reordenament. Sanitat encara no ens ha contestat. Nosaltres esperam la seva contesta per prendre una mesura perquè és important que s'integri». Des de l'Insalud també volgueren deixar clar que no hi ha cap qüestió política al darrere. «Si el metge de Cala d'Or s'hagués integrat ja estaria», digué Corcoll.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.