cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

«No hi ha cap conveni amb Madrid per usar aigua depurada per regar»

El Govern afirma que «no passa de ser el paper d'un protocol d'intencions»

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, afirmà ahir que «el suposat conveni amb Madrid per invertir 14.000 milions en una xarxa de distribució d'aigua depurada per al reg agrícola no ha passat de ser un protocol d'intencions i, com a tal, no figura en els Pressuposts Generals de l'Estat».

Antich recordà que l'anunci del conveni «es produí poc abans de les darreres eleccions autonòmiques i municipals. És una mostra més de projectes anunciats que després no es converteixen en realitat. Sempre queden en la signatura de papers. Ben igual passa amb els suposats 21.000 milions per a inversions hidràuliques. En definitiva, no hi ha cap conveni».

El president indicà que «totes aquestes coses generen preocupació en el Govern de les Illes Balears. L'aprofitament d'aigua depurada per al reg agrícola és una iniciativa necessària i important per a l'Arxipèlag, però n'hi ha que juguen amb això i diuen que estan carregats de doblers, però després els doblers no es veuen ni es troben enlloc».

Fou l'abril de l'any passat quan Josep Juan Cardona, aleshores conseller d'Agricultura del PP, i Loyola de Palacio, llavors ministra d'Agricultura, signaren el conveni. Fa uns dies, el director gerent de l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan), Joan Mateu Horrach, afirmà que «assolir un nivell de depuració suficient per regar els camps de les Illes, fins i tot tenint en compte que cada cultiu té les seves exigències de qualitat, seria més car que dessalar. El cost del tractament seria de gairebé 200 pessetes per metre cúbic. A més, un perfeccionament de la depuració obliga a gastar més en el manteniment de les estacions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.