algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Preocupació en la comunitat escolar pel consum d'estupefaents entre els joves

L'institut acordà en consell escolar demanar a l'Ajuntament que vigili l'exterior

La festa d'adolescents que el dissabte tingué lloc en una finca dels afores de Pollença "vegeu pàgina 15", i que posà de manifest l'important consum d'estupefaents entre joves de 13 i 14 a 19 anys, ha disparat l'alarma social.

Mentre l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Pollença estudia ampliar l'escola viva, això és, un programa de caràcter preventiu adreçat a al·lots en edat de risc, i que ara ja s'està desenvolupant en el Port, l'institut Guillem Cifre de Colonya aposta per adoptar mesures concretes.

Despús-ahir, i en el decurs d'un consell escolar, el centre acordà remetre una carta a la batlessa de Pollença on es demana a l'Ajuntament que controli l'exterior de l'institut. «Sobretot enguany hem observat un increment del consum d'haixix. Volem vigilància a l'exterior de l'institut, per evitar que hi hagi un presumpte intercanvi d'estupefaents entre alumnes d'aquí i exalumnes, també amb joves de fora», matisà el director, Pere Franc.

Després comentà que «l'any passat notàrem indicis que la cosa prenia cos i forma. Per això, a finals de novembre, férem un consell escolar, per analitzar en profunditat la problemàtica i mirar de prendre mesures multifactorials». Així, es constituí una Comissió de Salut, integrada exclusivament pel professorat. La Comissió acordà passar una enquesta a tots els sectors de la comunitat educativa, tant pares com alumnes i professors. «Per evitar que la resposta sigui de quatre alarmistes, necessitam saber l'opinió de tota la comunitat escolar», concretà Franc.

L'enquesta ja s'ha fet arribar als mestres i als escolars: queden encara per enquestar els pares. El director de l'institut també recordà que fa devers dos o tres mesos mantingueren una reunió amb l'Ajuntament per tractar d'aquesta problemàtica. En aquells moments es demanà que acabassin de tancar el centre. «En surten amb massa facilitat i, per això, hem demanat diverses vegades el tancament de la part posterior».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.