cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

L'Ajuntament es posarà al capdavant de la urbanització del tercer polígon

Els 1.200 milions que costaran les obres seran finançats amb la venda de solars

L'equip de govern popular pretén que l'Ajuntament es posi al davant de la urbanització del tercer polígon industrial de la ciutat. Amb aquesta finalitat els tècnics municipals han enllestit un avantprojecte de la futura àrea que es presentarà als veïns de la zona. Tot i que inicialment el tercer polígon s'havia previst en una àrea compresa entre la rotonda de Sencelles i l'àrea esportiva del Sallista, el nou projecte preveu estendre'l fins a la rotonda de l'autopista.

Segons el projecte el nou polígon tindrà una extensió de 262.259 metres quadrats, dels quals en resultarien 143.576 metres de solars, que quedarien repartits en 108 parcel·les. La intenció dels responsables municipals és arribar a un acord amb els propietaris afectats i plasmar-ho en un conveni urbanístic. Per aquest tracte els propietaris posarien a disposició de l'Ajuntament tots els terrenys, actualment rústics perquè fossin requalificats com a industrials.

El Consistori envestirà les obres d'urbanització i dotació dels serveis i en acabades, retornarà a cadascun dels propietaris el 20 per cent de l'extensió aportada ja com a solars. La resta dels solars, que sumen prop de 90.000 metres, restarien en mans municipals. El batle, Pere Rotger, explica que «aquestes parcel·les es vendran a preus econòmics per evitar l'especulació». Els compradors hauran de presentar un projecte empresarial i no podran vendre el solar abans de 5 anys i disposarà, l'Ajuntament, de dret de reversió si es posen abans a la venda. Rotger va anunciar que a l'hora d'adquirir terrenys es donarà prioritat a les empreses inqueres que vulguin abandonar la zona urbana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.