nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
16°

«El pla territorial de Mallorca serà una eina de protecció i seguretat jurídica»

Munar i Ferrer signen el conveni de redacció de la normativa, que no serà aprovada abans de tres anys

El conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Josep Antoni Ferrer, i la presidenta del Consell Insular de Mallorca (CIM), Maria Antònia Munar, signaren ahir el conveni per a l'elaboració del pla territorial parcial de l'Illa.

Munar declarà que «sense esperar la tramitació parlamentària de la transferència de la competència d'ordenació del territori als consells, hem decidit iniciar l'elaboració de la redacció del pla per guanyar temps. Així, quan el CIM n'assumeixi la competència, no caldrà esperar molt per disposar del pla i ens trobarem amb treballs ja fets o engegats».

El conseller Ferrer anuncià que el pla suposarà «un profund debat urbanístic i territorial amb el lideratge del CIM. Serà una feina llarga a càrrec d'un equip d'arquitectes, urbanistes, missers, economistes i altres professionals amb la participació de la societat. El pla s'ha d'aprovar durant la present legislatura, però serà difícil tenir-lo acabat abans de tres anys».

La presidenta del Consell Insular defensà el pla «com a eina de protecció del territori i, alhora, de seguretat jurídica. Amb ell dissenyarem la Mallorca del futur amb una ordenació basada en la qualitat, no en la quantitat, un model turístic diferent que fomenti el respecte al medi ambient i al litoral, i amb nombrosos parcs naturals. En definitiva, serà un pla global de Mallorca i no la suma de plans municipals individualitzats que no tenen en compte les característiques i peculiaritats del poble veí».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.