nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.07°

El període d'abstinència s'encetà ahir amb la retirada del Pi de Sant Antoni

Els escolars de Monti-sion varen arribar d'hora per agafar lloc a la plaça Vella

Eren les 7.15 hores del matí. Feia claror. El dia s'ha allargat. Els de sempre, també hi havia algunes cares noves, començaven a agafar lloc a la plaça Vella de Pollença per veure tallar el Pi de Sant Antoni. El mateix que tanta pena costà aixecar el passat 17 de gener i que, després, per sort de molts, pujaren ben aviat.

Ahir, a mesura que compareixia la gent, l'oficial de la Policia Local, Jaume Sinó, s'encarregava d'anunciar que enguany els homes de la Brigada d'Obres no feien comptes arribar fins a les vuit tocades. «Hi ha anys que he arribat a les 7 del matí i l'he trobat tallat i avui que m'he aixecat prest per ser-hi d'hora, hauré d'esperar i això que començ les classes a les vuit i quart», assenyalava una al·loteta. Mentre, un altre agent comentava a l'oficial que començava a ser hora de despertar el de la grua, perquè hi havia dos veïns que no havien pensat a retirar el cotxe.

Uns minuts després d'aquesta conversa, una dona descambuxada, que just semblava haver-se aixecada del llit, compareixia esverada i amb la clau del cotxe en mà. Tal volta perquè tenia més son que altra cosa, enlloc de treure el seu vehicle de la plaça Vella optà per fer-lo endavant. «Però... madona!, que no veis que el pi caurà damunt. L'heu de llevar», l'escridassaren.

I així com el retirava i es queixava perquè li havien posat una multa, la grua arribava per treure'n un altre. Les 7.30 hores del matí s'acostaven i els homes de la Brigada encara no havien comparegut. Els que sí semblaven arribar de cop eren els escolars del col·legi Monti-sion. «Enguany la mestre ens deixa entrar més tard perquè puguem veure com tallen el pi».

Tal volta per això, ahir al matí hi hagué més gent que mai. Així i tot, es notava l'absència de dues cares conegudes, la dels germans Formentor. Durant anys, ells han estat els encarregats d'escollir el pi i també de tallar-lo tant a Ternelles com a la plaça Vella. Ara, emperò, un d'ells dos està malalt.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.