algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El batle adverteix que «la Serra no pot esdevenir parc d'atraccions»

Josep Gomila vol que es limiti l'accés de turistes a espais protegits

L'augment del nombre d'excursionistes estrangers que transiten per la Serra preocupa en gran manera els propietaris de les grans possessions com bé han denunciat a Diari de Balears els amos de Solleric.

Aquesta preocupació s'ha traslladat als responsables municipals. El batle d'Alaró, Josep Gomila, s'ha manifestat a favor de prendre mesures per limitar l'accés dels excursionistes als indrets protegits per garantir la seva millor conservació.

Gomila defensa la declaració de la serra de Tramuntana com a parc natural, mesura que afectaria el 60 per cent del terme municipal d'Alaró.
Precisament a aquest projecte es remet que s'ha de fer servir com a instrument per aplicar aquesta limitació. Gomila considera que «el futur pla de gestió del parc hauria de preveure l'elaboració d'uns itineraris per als visitants respectant els camins privats. La serra de Tramuntana no es pot convertir en un parc d'atraccions».

En tot cas, Gomila creu que si s'han d'usar aquestes vies com passa a la possessió de Solleric «s'haurien de donar algun tipus de contraprestació als propietaris, que mantenen les finques i han de suportar les molèsties que puguin generar els excursionistes com ara brutor». En cap cas Gomila s'oposa a què els propietaris particulars facin pagar una taxa pel dret de pas sempre que el camí sigui privat i no públic.

Precisament Gomila s'ha compromès amb els propietaris de la possessió de Solleric a estudiar les al·legacions fetes demanant que el camí d'Alaró a Lluc que passa per la possessió es consideri privat i no sigui declarat públic com així ho preveu el catàleg de camins municipal. Segons Josep Gomila, el problema generat per l'excés d'excursionistes a la muntanya prové del procés de desestacionalització turística dels darrers anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.