algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Unes 400 persones es manifesten contra la concentració de residus a Son Reus

Marxaren fins a Medi Ambient per protestar contra les futures plantes de tractament

60738
Unes 400 persones protestaren per la planta de tractament de residus. | P. Bota.

Uns 400 veïns de la zona de Son Reus es manifestaren ahir per les Avingudes de Palma fins a la Conselleria de Medi Ambient per protestar contra l'aprovació del Pla Director Sectorial de Residus Sòlids Urbans de Mallorca, que preveu la concentració de plantes de tractament a poca distància de les seves llars.

Els manifestants es concentraren a les 19'30 hores a la plaça d'Espanya i, poc més tard de les 20 hores, iniciaren la marxa, ocupant dos carrils de vehicles de les Avingudes, la qual cosa creà alguns problemes de trànsit en aquest eix viari de la ciutat i en els carrers annexos.

En arribar a la seu de la Conselleria, el col·lectiu deixà, simbòlicament, bosses de fems a l'entrada. Val a dir que el fems no era real, ja que es tractava de fulls de diaris que posteriorment foren retirats. Així mateix, llegiren i lliuraren un manifest en el qual exposen les seves reivindicacions i reclamacions.

La marxa fou acompanyada de xiulades, tambors, trompetes i picarols, a més de pancartes amb consignes com «Sa Tramuntana té un càncer i és la incineradora» i «No a la massificació de residus a Son Reus».

Aquests veïns consideren que el Pla de Residus vulnera nombroses normatives en no respectar unes mínimes distàncies entre la futura ubicació de les plantes de tractament i els nuclis habitats de la zona. A més, afirmen que l'àrea on es preveu la instal·lació d'aquestes infraestructures se situa sobre un aqüífer que està protegit per al consum humà d'aigua, per la qual cosa la ubicació de les plantes de tractament seria il·legal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.