cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

El PSM aclama el candidat Buele en l'acte central de campanya al Teatre Principal

Els nacionalistes criden les Illes Balears a trencar el monopoli electoral de PP i PSOE

87252
Cecili Buele saluda els presents al míting. | T. Ayuga.

«Un viatge imaginari a Madrid per mar». Aquesta va ser la proposta de la presentadora de l'acte central de campanya del Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista (PSM-EN) mantingut ahir a la nit al Teatre Principal de Palma. El míting es va convertir en un in crescendo d'aclamació al candidat nacionalista al Congrés dels Diputats, Cecili Buele, qui en agafar la paraula va demanar a la societat illenca que una vegada col·locat el PSM en la tercera posició de la pol position política illenca, ara és l'hora de trencar el «monopoli» electoral que en les eleccions legislatives mantenen el PP i el PSOE des de les primeres eleccions democràtiques de l'any 1977.

La sintonia del PSM, interpretada en directe pels seus autors, el grup Ximbomba Atòmica, va donar pas a les vuit intervencions amb què els nacionalistes farciren dues llargues hores de míting central de campanya. Maurici Cuesta, d'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa; Nel Martí, del PSM-Menorca; el regidor de Palma Sebastià Serra; el batle d'Artà, l'independent Montserrat Santandreu; Neus Homar, dels Joves d'Esquerra Nacionalista; la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Vadell; el secretari general del partit, Mateu Morro, i el vicepresident del Govern balear, Pere Sampol, foren els teloners de l'estrella de la nit, que no era altra que el candidat Buele, presentat estel·larment com «aquest homenàs de pell bruna, el nostre patró».

Tots anaren posant el seu bocí de catifa a Buele, que va pujar a l'estrada «profundament emocionat». Tots i cadascun reclamaren una «veu pròpia a Madrid». Serra es va demanar si «aquesta vegada, les Illes Balears seran de les poques nacionalistats sense representació» al Congrés dels Diputats i al Senat en un moment que les enquestes pinten millor que mai per a les minories nacionalistes, que podran condicionar la formació de govern després del 12 de març.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.