cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

Els hotelers de Canyamel critiquen les obres de la platja perquè són «perilloses»

Ibasan fa el soterrament de la canonada d'aigües residuals baix del torrent

Un grup d'hotelers i veïns de Canyamel han denunciat que s'estan construint unes obres sobre la platja que poden provocar seriosos problemes d'inundacions durant les temporades de pluja. Les obres corren a càrrec de l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan) i consisteixen a obrir un solc per fer passar la canonada que condueix les aigües brutes cap a la depuradora de Canyamel. Les parets laterals del solc es cobriran amb un mur de pedra per evitar esbucaments.

Segons Climent Garau i Joan Massanet, que parlen en representació dels col·lectius, «tenim la seguretat que aquestes obres no podran aguantar una torrentada, ja que es construeix la canonada davall l'arena i tots sabem que aquest material és fluix i no pot mantenir una estructura forta». Garau ha apuntat que «el mur de contenció es vol fer de pedra i ciment però si es produeixen pluges torrencials no aguantaran l'aigua que s'arrasarà des del torrent de Canyamel». Així mateix, l'hoteler Garau va explicar que «la canonada es pot rompre dels dos costats i les aigües brutes aniran dins la mar».

Fins fa poc, la canonada de les aigües brutes penjava d'un pont antic que no s'enderrocava perquè precisament aguantava l'esmentada canonada. Segons Garau, aquesta mesura provisional «era millor que les obres que s'estan fent actualment. Nosaltres ja hem exposat aquesta problemàtica a l'Ajuntament però no ens han fet cas». Garau també considera que la canonada «s'hauria pogut realitzar quan es va construir el pont nou i l'obra hauria quedat més consistent».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.