nubes dispersas
  • Màx: 17.55°
  • Mín: 8.69°
17°

L'any passat es denunciaren trenta-un casos de maltractaments de dones

Segons la Conselleria, certs policies haurien dissuadit les víctimes de fer denúncia

M. À. LIMÓN PONS. Maó.
La Conselleria Insular de Sanitat i Acció Social que dirigeix Miquel Gascón va informar ahir que, durant l'any 1999, el servei d'ajudes a les víctimes del delicte de Menorca va rebre un total de trenta-un casos de denúncies per maltractaments i violència contra les dones. Així es reflecteix en la memòria del Departament de la Dona de la Conselleria Insular, feta pública ahir, vigília del Dia de la Dona Treballadora que se celebra avui arreu de tot el món.

Joan Peláez, director del Departament de la Dona del Consell, digué que s'han trobat certs casos de maltractaments en els quals la Policia hauria suggerit de manera dissuasòria a les víctimes que renunciassin a presentar la corresponent denúncia. Però el responsable del departament no va concretar aquesta declaració, i no digué de quin cos policíac es tractava ni els casos específics en què aquest comportament dissuasori s'hagi pogut produir.

Ara bé, del conjunt de maltractaments registrats, 19 correspongueren a casos amb violència física, i 12 a casos de maltractaments psíquics. En opinió de Peláez, els d'aquest darrer grup són tant o més greus que els de violència física. Per tipologies, es tracta d'agressions en el si del matrimoni o de parelles estables i que mantenen una relació habitual per mutu consentiment i compartint una mateixa llar.

Del total de casos coneguts, vint-i-tres tenen fills, i les persones agredides són dones entre 26 i 45 anys. Per procedència, 11 són parelles d'origen menorquí, i 20 de fora, és a dir, immigrants amb períodes de residència a Menorca de vegades molt llargs. També va destacar Peláez que la majoria dels casos d'agressions es produeixen a la zona del llevant menorquí, a Maó i a les poblacions de la seva àrea d'influència. I que la situació laboral de les persones afectades és, en general, la de la precarietat i el baix nivell de formació professional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.