cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

Només les Balears i Madrid disposen de l'Oficina de Defensa del Menor

Amb un pressupost de 14 milions, el Govern nomenà Javier Barés com a responsable

Les Balears ja disposen de la figura de l'Oficina de Defensa del Menor, la segona comunitat autònoma després de Madrid que disposa d'aquesta institució. El seu responsable, Javier Barés, fou nomentat el passat divendres pel consell de Govern.

Aquesta oficina, que ha de tenir un caire indepenent vinculat al Parlament, com ara el Síndic de Greuges, s'articula com un ens autònom que en una primera instància dependrà de la Conselleria de Benestar Social i de la Direcció General de Menors, administracions amb les quals desenvoluparà una «feina conjunta i amb una estreta coordinació».

Fernanda Caro, consellera de Benestar Social, manifestà que el Defensor del Menor respon a una obligació de l'Administració de vetlar pels drets i interessos dels més joves, «una ciutadans que necessiten d'un major rigor i contundència en les actuacions».

Aquesta oficina neix amb un pressupost de 14 milions i, de moment, no té ni personal ni una seu adient. Per tant, explicà Barés, les primeres tasques seran fixar la ubicació, dotar-la de personal i establir les seves funcions específiques.

Javier Barés considerà que l'equip que ha d'integrar l'Oficina de Defensa del Menor ha de comptar amb un llicenciat en Dret, un psicòleg, un llicenciat en Pedagogia, dos treballadors socials i dos administratius. Quant a la seu, ha d'estar situada en un lloc cèntric i independent de qualsevol administració. També disposarà d'accés a Internet per tal de rebre denúncies des de qualsevol punt de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.