cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Capistrano recorrerà les sancions de Turisme davant el Tribunal Superior de Justícia

Insisteix que la reforma hotelera és anterior a INASA

El principal responsable de l'Hotel de Salud Capistrano, José María Vázquez Roel, assegurà ahir que el seu establiment no és mereixedor de cap sanció ni ordre de tancament perquè «no hi ha hagut cap mena d'infracció»; i anuncià la seva intenció de recórrer al Tribunal Superior de Justícia de les Balears tan aviat com rebrà notificació oficial d'aquesta sanció.

Com és sabut, a proposta de la Conselleria de Turisme, el darrer Consell de Govern aprovà una sanció de 10 milions de pessetes i ordenà el tancament del centre per a usos hotelers (l'establiment té llicència per al tractament de drogodependències diverses amb el nom d'INASA, segons confirmà la Conselleria de Sanitat a l'endemà); això no obstant, la comunicació oficial encara no ha arribat als responsables de l'anomenat Hotel de Salut.

Vázquez Roel insistí ahir que les reformes que originaren la sanció són anteriors a la implantació d'INASA i assegurà que tenia documentació que així ho demostra; negà que en cap moment el seu establiment hagi funcionat amb una doble funció (hostalera i sanitària) i defensà la seva denominació d'hotel de salut com a anàloga a hotel balneari. El fet que la legislació obliga un hotel balneari a ser qualificat amb cinc estrelles per obtenir aquesta qualificació serví Vázquez Roel per negar que INASA sigui un centre obert exclusivament per a clients amb un poder econòmic elevat. Segons assegurà el doctor, la despesa mitjana per client és de 65.000 pessetes mensuals al llarg dels 24 mesos que acostuma a durar el tractament «psicològic», fonamentat en la comunicació verbal. Vázquez Roel garantí que aquesta quantitat és molt inferior a allò que els dependents gasten de manera habitual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.