algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Un nou organisme homologarà la Formació Professional no reglada

Executiu, patronals i sindicats es reuniran per «racionalitzar recursos»

El Consell de Govern aprovarà divendres que ve la creació del Consell Balear de la Formació Professional (CBFP), un òrgan amb representació paritària de les administracions públiques, els agents sindicals i patronals.

Les funcions d'aquest òrgan "lligat íntimament al Consell Econòmic i Social que també serà aprovat divendres" seran les de racionalitzar els recursos econòmics que actualment són dispersos entre les tres grans branques de la formació professional (reglada, ocupacional i continuada). Com a passa prèvia, el CBFP haurà d'elaborar el pla general de l'FP, en què es recollirà la possibilitat d'homologar les diferents formacions no reglades i acceptar l'experiència laboral adquirida en aquest procés d'homologació.

El CBFP naixerà per decret després de ser previst en el recent Pacte per a l'Ocupació. La seva comissió permanent estarà composta per 30 membres, dels quals 10 pertanyeran a l'Administració pública (6 membres per les conselleries de Treball i d'Educació, més un per cada consell insular i un darrer membre de la Federació d'Entitats Locals). La resta de càrrecs es repartiran de manera paritària entre els sindicats i les patronals.

La principal novetat en què haurà de treballar el CBFP serà el sistema d'homologacions per a la formació no reglada. En aquest sentit, el director general d'FP, Bartomeu Llinàs, anuncià ahir la creació d'un institut de qualificacions professionals "vinculat al nou òrgan" la finalitat del qual serà «trencar l'estructura heretada de l'FP» tradicional i posar els fonaments perquè els treballadors rebin titulacions «no només basades en estudis concrets sinó en la pràctica laboral continuada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.