algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Rosa Estaràs: «Em deixaré la pell per defensar els interessos de les Balears»

La cap de llista del Partit Popular participà al xat de «Diari de Balears»

Rosa Estaràs, cap de llista del PP al Congrés dels Diputats, complí amb la seva cita al xat de Diari de Balears. Hagué de fer front a l'escepticisme dels internautes sobre les polítiques socials i autonòmiques del Govern que ha presidit José María Aznar.

"Considerau que Espanya és un Estat plurinacional? 
"Espanya està formada per un grup de comunitats autònomes, cada una amb les seves característiques, les seves llengües, i les seves tradicions. El nostre programa vol aprofundir en el desplegament autonòmic coordinadament amb l'Estat i solidàriament amb la resta de comunitats.

"Per què tots els diputats que hem tingut «desapareixen» en arribar a Madrid? 
"Em deixaré la pell per defensar els interessos de les Illes Balears al Congrés dels Diputats.

"Si sou demòcrata, com podeu fomentar el caciquisme al vostre poble? 
"A Valldemossa no es practica el caciquisme. Governam tres forces polítiques que escoltam el poble.

"Si hi ha bonança econòmica, com és que costa tant als joves adquirir un habitatge? 
"Gràcies al Govern d'Aznar, l'esforç per comprar un habitatge ha passat del 38% al 24%. Estam en el bon camí. Els pròxims anys donarem ajudes als joves que es comprin una casa.

"Per què els candidats del Pacte intenten desprestigiar tot allò que ha fet pels pensionistes? 
"En política, quan un ha fet les coses bé, té la consciència tranquil·la. En la meva etapa de Govern tenia com a objectiu principal els temes socials i, prioritàriament, els nostres majors.

"Creis que el pacte d'esquerres pot defensar els interessos dels ciutadans amb una veu unànime? Em remet a les diferents postures que han mantingut EU i el PSOE al CIM sobre CIPRES. 
"Supòs que el pacte d'esquerres no pot consentir aquest fet.

"A les Balears, tenen el castellanoparlants garantits tots els seus drets? 
"El PP defensa el respecte absolut a totes les llengües.

"Estudis d'universitats espanyoles han demostrat que la desigualtat social ha augmentat els darrers quatre anys. Significa això el vostre «anam a més»? 
"No hi ha millor política social que la que crea feina. Hem creat 1.870.000 llocs de treball, hem sanejat els comptes de la seguretat social, hem apujat per llei les pensions. Per repartir riquesa, primer se n'ha de crear. El PP n'ha creat.

"Hi ha prejudicis sobre la política social del PP? 
"A les Balears, on el PP ha governat 16 anys, es té la millor situació en recursos de dia i residencials per a la gent major i per als nostres discapacitats. Al PSOE pareix que li sap greu reconèixer la nostra bona feina.

"És la llengua valenciana diferent de la catalana? 
"La llengua valenciana ve recollida com a tal al seu Estatut. El PP promourà i fomentarà l'ús del català propi de les Illes Balears.

"Com podeu dir que el PP defensa el respecte cap a totes les llengües, si al País Valencià el català està desapareixent? 
"El PP promou i defensa la nostra llengua i té respecte absolut a la resta de llengües. Prova d'això és que tota la normativa en matèria de normalització lingüística aprovada durant el mandat del PP no ha estat modificada.

"Us atreviu a denominar llocs de feina a allò que fan els joves a les ETT? 
"El 1997 el govern popular de José María Aznar va firmar la reforma laboral pactada amb tots els sindicats per poder crear nous contractes indefenits, prioritàriament per als joves i per a les dones. Això ha derivat en 2.000.000 de contractes indefinits des de l'any 97 fins el 99. Els salaris de les ETT són idèntics als de la resta de treballadors en les mateixes condicions. Que jo sàpiga els sindicats defensen sempre el millor per als treballadors.

"Vós deis que han creat molts de llocs de feina. No creis que s'estan apropiant de l'esforç de la gent? 
"El govern del PP ha posat les condicions perquè aquests llocs de feina es generassin. La nostra política ha afavorit el petit i mitjà empresari davallant-li els imposts perquè creàs feina. L'empresa Telefònica no ha estat en cap cas afavorida per nosaltres.

"Estau a favor que al Senat es puguin emprar les llengües espanyoles diferents del castellà? 
"Estam a favor del respecte a la Constitució i del nostre Estatut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.