algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Balears, Canàries i Catalunya coparen el 65% del turisme estranger al 1999

Les Illes augmentaren el nombre de visitants un 7'8% respecte de l'any 1998

Les Balears, les Canàries i Catalunya concentraren el 65 per cent del turisme estranger que arribà a l'Estat espanyol al llarg de l'any passat. Això implica que l'arxipèlag balear augmentà el nombre de visitants un 7'8 per cent respecte de l'exercici anterior, mentre que a les Canàries tan sols cresqué un 2'4%, segons les dades de l'estadística Moviments Turístics en Fronteres, elaborada per l'Institut d'Estudis Turístics.

Els tres aeroports de les Balears aglutinaren el major nombre d'arribades de tot l'Estat, amb un 26 per cent dels aterratges en sòl espanyol. Els aeròdroms illencs superaren amb un 2'6 per cent els canaris. Les xifres que proporciona l'estadística Moviments Turístics en Fronteres demostra una vegada més que les destinacions balears i canàries «són les predilectes del turisme estranger».

Els dos «mercats vitals» per a les Balears, a l'igual que per a les Canàries, són el «britànic» i l'«alemany». L'informe remarca que en «ambdós casos es tracta d'un tipus de turisme molt homogeni en el seu comportament, amb clares similituds, com són: la utilització massiva dels paquets turístics, la seva clara predilecció per les Balears i les Cànaries, unes estades mitjanes elevades i l'ús preferent de l'hotel com a mitjà d'allotjament principal. Resulta interessant destacar la importància que està cobrant l'ús d'habitatges en propietat a les Balears, sobretot en el cas concret dels alemanys».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.