algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La llei del Govern diferenciarà els decrets presidencials de les ordres dels consellers

Es crearà la figura del portaveu de l'Executiu, que serà com a mínim director general

La futura llei del Govern diferenciarà entre les normes reglamentàries que pot aprovar el president de la Comunitat Autònoma, que es denominaran decrets, i que seran ordres si són iniciativa dels consellers. Les relacions entre ambdós models legislatius es regiran pel principi de jerarquia. També crearà la figura de portaveu de l'Executiu, que serà com a mínim director general.

Segons explicà el conseller de Presidència, Antoni Garcias, aquesta normativa és conseqüència de la reforma de l'Estatut de 1999, que modificà el règim del president i dels membres del Govern. L'obsolescència de la llei del Règim Jurídic de 1984, i les reiterades recomanacions del Consell Consultiu de regular el procediment de tramitació dels reglaments a l'àmbit de la Comunitat Autonòma són els antecedents que s'emmarquen l'avantprojecte de la llei del Govern.

Els decrets del president tractaran principalment de l'estructura i l'atribució de competències del Govern i de l'Administració autonòmica, així com el règim de suplències. De la seva part, les ordres dels consellers podran regular matèries pròpies i organització dels departaments respectius.

Aquesta normativa, que el consell de Govern aprovarà en el termini d'un mes, i aproximadament en dos mesos haurà entrat al Parlament per la seva tramitació, regula per primera vegada el procediment per a l'elaboració dels reglaments, que combina la garantia de legalitat, a través de l'exigència indeclinable d'informes jurídics, amb l'operativitat i l'eficàcia administrativa.

Un altre dels aspectes destacables és la participació dels consells insulars i altres ens locals, com ara la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears. També inclou el tràmit d'audiència als ciutadans, en termes similars a la legislació de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.