algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Cort haurà de renovar el repel·lent químic contra els coloms de l'estàtua del rei En Jaume

Els tècnics diuen que passat un temps perd efectivitat

La presència de coloms als monuments du de cap els tècnics. L'abundància d'excrements que deixen aquests ocells fan malbé les estàtues, les esglésies o la Seu de Mallorca, per posar-ne alguns exemples. Mentre a la portalada de la Catedral, i en altres zones del temple, es vol posar en marxa un camp electromagnètic mitjançant una sèrie de cables per espantar els coloms, Cort aposta des de fa temps per altres metodologies per evitar que les aus colonitzin l'estàtua del rei en Jaume.

El tècnic de l'àrea de Manteniment de l'Ajuntament de Palma, Sebastià Seguí, explicà a aquest diari els diferents tipus de tècniques que s'utilitzen des de fa cinc anys, unes amb més bons resultats que les altres. Per una banda, a l'estàtua del rei Jaume mateix, Cort va apostar per tractar-la «amb un repel·lent químic per als coloms que no danya en absolut l'obra, ja que els excrements arriben a tenir un efecte corrosiu sobre el bronze».

Aquest repel·lent es va aplicar fa cinc anys, i és precisament quan passat aquest temps s'aconsella tornar a impregnar de repel·lent el monument, ja que perd el seu efecte». Així, doncs, el tècnic Sebastià Seguí assegurà que «ja és necessari tornar a posar aquest repel·lent perquè a mesura que passen els anys es gasta».

D'altra banda, a la base de pedra del monument fa cinc anys que s'hi va instal·lar tot un conjunt de barres d'acer inoxidable, d'entre 25 i 30 centímetres, i filferros per dificultar que els coloms s'hi posassin damunt, assegura Seguí. Segons Manteniment de Cort, aquest sistema «no es tracta de cap camp electromagnètic, sinó que és un mètode senzill que es basa a impedir que els coloms puguin estar a la pedra». El tècnic explica que aquest sistema «és bastant eficaç i si no basta comprovar-ho observant l'escultura».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.