nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Cort no incorpora als seus inodors les bosses d'estalvi d'aigua d'Emaya

Aquesta mesura permetria estalviar 600 litres d'aigua diaris

Les cisternes dels inodors de l'edifici principal de l'ajuntament de Palma "el de la plaça de Cort" no han incorporat encara els sistemes de control de capacitat ideats per Emaya, consistents en la instal·lació d'una bossa de plàstic que ocupa l'espai de dos litres d'aigua i que permet estalviar aquesta quantitat de líquid cada vegada que s'estira de la cadena. Les cinc plantes de l'edifici municipal tenen un mínim de 20 inodors, quatre per planta, que són fets servir pels ciutadans que acudeixen als diferents departaments de la sala i pels funcionaris que treballen a la casa.

El fet de ser inodors de cara al públic ha provocat que la mitjana d'ús s'estableixi al voltant de les quinze vegades diàries, la qual cosa suposa que es podrien estalviar 600 litres d'aigua cada jornada. Si es té en compte que Cort roman obert una mitjana de 340 dies per any, ens trobam que es podrien estalviar 204.000 litres d'aigua anualment sols amb els inodors de Cort, l'equivalent a 20 camions de repartiment de líquid. El més curiós del cas és que és des d'una empresa municipal des d'on es fan les campanyes d'estalvi d'aigua mitjançant les bosses per a inodors, de les quals se n'han comprades un total de 140.000, per tal de distribuir-les als domicilis de Palma, tot i que encara hi ha molts de dubtes sobre l'efectivitat de la seva instal·lació. Els grups de l'oposició reaccionaren amb dures crítiques contra l'equip de Govern de Cort en conèixer aquesta situació, que ha pogut ser comprovada per Diari de Balears. D'aquesta manera, el regidor del PSM, Gabriel Barceló, va explicar que «aquest no és l'únic punt per on es perd aigua, ja que les aixetes ragen moltíssima d'estona», mentre que la seva companya de partit, Maria Costa, va dir que «el que s'ha d'instal·lar en els edificis públics són cisternes amb aturada a disposició dels usuaris». Per la seva banda, la regidora Rosa Marquès, del PSIB, qualificà de «vergonyosa» la situació. «Estan demostrant que ni tan sols els responsables de Cort creuen en el que prediquen».

Tot i això, hi ha una altra font de preocupació que planeja sobre l'ambient municipal: saber si la resta dels edificis, com puguin ser can Bauzà, can Oms, Son Pacs, l'edifici Avingudes, els palaus municipals d'esports, el quarter de Sant Ferran i les altres comissaries, les dependències dels Bombers o les mateixes instal·lacions d'Emaya n'han incorporat o no les bosses als seus inodors.

Els membres de l'oposició també han criticat molt durament el sistema de repartiment de les bosses entre els particulars. Emaya tan sols n'atorga als pagadors de les factures d'aigua, que en la major part dels casos es tracta de comunitats de propietaris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.