cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
20°

Exculpat l'excap de Microbiologia de Son Dureta dels delictes d'estafa i danys

L'Audiència de Palma desestima el doble recurs de Comissions Obreres i Insalud

Les intencions de l'hospital Son Dureta, Insalud i del sindicat Comissions Obreres d'inculpar per via penal el que fou cap del servei de Microbiologia, el doctor Emilio Arteaga, han tornat a quedar en no res després de l'acte de l'Audiència Provincial de Palma del passat 18 de febrer al qual ha tingut accés Diari de Balears. L'Audiència confirma la resolució del Jutjat d'Instrucció 9, i també les tesis exculpatòries del fiscal, i absol Arteaga dels delictes d'estafa, de causar «forts danys» a Son Dureta i d'haver-se enriquit com a conseqüència de la seva gestió al capdavant del servei de Microbiologia.

L'hospital públic acusà Arteaga de duplicitat de les anàlisis, d'adquirir aparells no utilitzats (concretament un screanning d'orina) i de llançar una gran quantitat de reactius en bon estat i altres caducats per una compra excessiva.

CCOO, per la seva part, responsabilitzà Arteaga de totes les compres de material. Les declaracions de l'excap de secció de Microbiologia, Pedro Alomar, segons les quals Arteaga mantenia una «intensa relació» amb un soci de l'empresa subministradora Biolínea S.L, que, juntament amb Soria Melquizo, era un dels laboratoris als quals Son Dureta comprava el material, també han estat rebutjades per l'Audiència. El tribunal puntualitza a més que «les relacions personals (entre ambdós facultatius) no eren del tot molt bones».

Malgrat això, el tribunal estima que Emilio Arteaga «realitzà un seriós malgastament de reactius», malgrat que no ha quedat acreditat que es fes amb la intenció de danyar l'Administració, sinó «per un excés de cel professional». En tot cas, estableix l'Audiència, aquest assumpte ha d'emmarcar-se dins la via disciplinària, però no dins la penal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.