nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Les Balears es tornaran a saturar a l'estiu davant l'increment del turisme en un 3%

Els hotelers diuen que la pujada és fruit de l'arribada de visitants sense viatge organitzat

93314
Els turistes es faran els amos de les ciutats, les carreteres, el transport públic i les platges, entre d'altres, de les Balears un estiu més.

L'arxipèlag balear tornarà a patir aquest estiu una invasió de turistes, ja que les previsions de creixement de la pròxima temporada alta «són d'un tres per cent», segons avançà a Diari de Balears el gerent de la Federació Hotelera de Mallorca (FHM), Antoni Munar. L'increment, segons Munar, serà el resultat del gran nombre de visitants que arribaran a les Balears sense haver comprat un paquet turístic seat only. Cal recordar que el 30 per cent dels passatgers que utilitzaren Son Sant Joan el 1999 viatjaven pel seu compte, mentre que els turistes amb viatge organitzat minvaren un u per cent. En canvi, els mercats emissors alemany i britànic de visitants amb paquet turístic marcaran aquest estiu un nou increment respecte al mateix període de l'any passat. El nombre de turistes britànics creixerà entre un tres i un quatre per cent respecte del 1999, és a dir, entre 105.000 i 140.000 saxons més que s'han de sumar als 3'5 milions de l'any anterior. Per contra, el mercat germànic mostra signes de feblesa, remarcà Munar, que malgrat això augmentarà entre un u i un dos per cent per sobre del 1999, cosa que suposarà un afegit d'entre 45.000 i 90.000 alemanys més als 4'5 milions que passaren les vacances a les Balears l'any passat. Al tancament de la temporada turística de l'any 2000, les Balears hauran suportat una sobrecàrrega de 327.894 visitants més "equivalent a la població de Palma" que durant l'any 1999, exercici que es clausurà amb 10.929.794 turistes.

Saturació

Aquestes xifres donaran lloc a què un estiu més els autòctons balears hagin de patir el col·lapse de les carreteres per fileres de cotxes de lloguer i del transport públic, l'amuntegament de turistes a les seves localitats, com també la retallada de la qualitat de l'aigua potable "Medi Ambient anuncià la necessitat d'un cabal extra d'entre 20.000 i 35.000 metres cúbics diaris d'aigua per garantir «només» l'abastiment hídric de la badia de Palma" i de l'increment dels residus. A tot això s'ha de afegir que proliferarà la utilització de l'oferta d'allotjament il·legal.

Metrestant, ni la Conselleria de Turisme ni la de Transport no han fet públiques les mesures que prendran perquè els residents no sofreixin aquesta angoixa estiuenca. Per ara, tan sols explicaran als principals touroperadors a la Fira Internacional de Turisme de Berlín, que es durà a terme entre el 12 i el 15 de març, que tots aquests entrebancs estaran controlats i s'hauran solucionat els problemes de qualitat de les aigües de les platges illenques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.