nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Reigosa augura dificultats perquè el Parlament triï la vacant del TSJB

La Sala Contenciosa acumula 2.600 assumptes pendents de sentència

El president del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), Àngel Reigosa, augurà ahir una major dificultat perquè el Parlament balear triï la plaça vacant d'aquest òrgan jurisdiccional de Balears que deixà el magistrat Rafael Perera, ja que els canvis en la legislació obliguen a tenir el suport de 3/5 parts de la Cambra.

«Serà necessari cercar un major consens entre tots els grups polítics», digué Reigosa, que considerà que la modificació de la normativa «ha estat una mala idea del legislador». El president del TSJB informà que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ja ha demanat la terna al Parlament per substituir Perera.

Malgrat que «funcionalment no fa falta, perquè la Sala Civil i Penal té unes competències molt limitades», Reigosa digué que s'havia de nomenar el magistrat, i anuncià que per al proper juny es jubilarà també López Gayà.

Àngel Reigosa acompanyà José Bruno Otero, delegat per Balears al CGPJ, a l'audiència amb el president del Govern, Francesc Antich, on es tractaren temes relatius a la situació de la Justícia a les Illes, i també la possibilitat de signar un nou conveni marc entre el Ministeri, Govern i CGPJ per a les negociacions de la transferència de competències a Balears.

El president del TSJB fixà la data del 15 de setembre, quan se celebra l'obertura de l'any judicial, per a la inauguració del nou palau de Justícia de sa Gerreria. Reigosa digué que implicaria una millora important en matèria d'infrastructures, i també un estalvi en deixar de pagar el lloguer al CIM per l'edifici de la Llar de la Infància.

Àngel Reigosa, que està ultimant la Memòria Judicial de l'any 1999, fixà en 2.600 els assumptes pendents de la Sala Contenciosa del TSBJ. Aquesta jurisdicció és la que té una major saturació, que ha pal·liat en part l'entrada en funcionament dels dos jutjats contenciosos a Palma. Malgrat això, en la Memòria s'expressa la necessitat de disposar d'un jutjat més, així com un altre en la jurisdicció social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.