cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

Medi Ambient aplica la prohibició d'accés de vehicles i ciclistes al parc de l'Albufera

A més, el nombre de visitants serà restringit i qui hi vulgui fer footing no podrà

La Conselleria de Medi Ambient ha començat a restringir l'accés de vehicles al parc natural de l'Albufera de Muro i ho ha fet prohibint l'entrada de cotxes, motociclistes i també de bicicletes de quatre rodes. D'ara en endavant, els ciclistes i corredors tampoc no podran anar a fer footing pel parc natural.

Aquesta mesura que ja anuncià durant el mes de novembre la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i el llavors director general de Biodiversitat, Pere Tomàs, entrà en vigor despús-ahir, dia 1 de març. De l'ampliació de la mateixa només en queden eximits els invàlids i impedits que vulguin visitar el parc natural.

La junta rectora de l'Albufera acordà en desembre restringir l'accés al parc natural. Per això, despús-ahir començaren a aplicar aquesta mesura. Un vigilant controla l'accés al parc, impedint l'entrada de vehicles, així com de corredors, alhora que explica als conductors la mesura adoptada.

L'afluència massiva de visitants que durant els mesos d'estiu rep l'Albufera de Muro preocupa en gran mesura la Conselleria de Medi Ambient. Per això des de Medi Ambient consideren necessari que la futura recepció se situarà en una de les cases particulars que hi ha cap a la perifèria del parc i que ara estudien comprar des de la Conselleria.

Així evitaran que els turistes i altres visitants arribin fins al cor de l'Albufera. Cal recordar que l'any passat el personal del parc comptabilitzà l'entrada de 68.000 visitants. En nombres reals, però, aquesta xifra sembla que puja a 135.000 visitants anuals.

En novembre, Rosselló informà que pensaven restringir l'accés de vehicles al parc. I que l'accés de visitants també es restringirà, tot i que això serà després de conèixer la capacitat de càrrega del parc. Encara que, com informà la consellera, el volum pot variar depenent de la temporada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.