cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

Iglesias és partidari de constituir el patronat de l'arxiu de la Corona d'Aragó

El president aragonès va visitar ahir Antich i va participar en un míting del PSOE

El president de la Comunitat Autònoma d'Aragó, el socialista Marcelino Iglesias, va ser rebut ahir en audiència pel president del Govern balear, el també socialista Francesc Antich. Iglesias es va mostrar partidari de constituir el patronat de l'arxiu de la Corona d'Aragó i va acusar el PP d'estar «aïllat» per la «poca capacitat de diàleg» mostrada per la dreta arreu de l'Estat. Segons l'homòleg aragonès d'Antich, l'Estat espanyol s'haurà d'anar «acostumant» a experiències polítiques com la balear atesa la pluralitat de la seva societat.

Els dos mandataris autonòmics abordaren temes d'interès comú. «Compartim, juntament amb Balears, València i Catalunya, una cultura extraordinària que no s'ha d'oblidar», va explicar Iglesias. I en aquest mateix sentit també va afegir que «el diàleg, el coneixement i el reconeixement que tan poc s'han propiciat fins ara entre comunitats veïnes, és allò que hem de potenciar».

A continuació, el president aragonès es va mostrar partidari de constituir el patronat de l'arxiu de la Corona d'Aragó amb la finalitat de gestionar-lo conjuntament i introduir-lo a Internet per facilitar la investigació. En aquest sentit, Antich va anunciar la signatura d'un conveni amb la Generalitat de Catalunya que podria ampliar-se a Aragó destinat a incentivar els intercanvis culturals, de material documental i didàctic entre comunitats de parla comuna.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.