cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

L'alta concentració de calç a l'aigua embossa les canonades

A la Colònia de Sant Jordi s'han canviat 40 comptadors en pocs mesos

L'alt índex de calç que du l'aigua de la xarxa de ses Salines i la Colònia de Sant Jordi provoca que moltes canonades particulars i públiques del municipi quedin embussades.

Per això des de la Mancomunitat Migjorn, encarregada del subministrament d'aigua a la localitat, que formen Campos i ses Salines, estan cercant solucions per evitar que en pocs anys s'hagin de desmuntar gran part de les canonades de la xarxa pública i de les cases particulars a causa de l'alta concentració de calç.

Segons explicà el tinent de batle de l'Ajuntament de ses Salines, Joan Burguera, «nosaltres en pocs mesos hem hagut de canviar uns 40 comptadors d'aigua que s'havien espatllat a causa de la calç. Passam pena perquè en un parell d'any no hi hagi molta de gent que es vegi obligada a canviar les canonades per l'embussament. Però juntament amb el president de la Mancomunitat, Guillem Adrover, regidor de Campos, estam cercant solucions al problema».

Fins a la Sala han arribat bastants queixes perquè molts d'electrodomèstics com rentadores o rentavaixelles s'han avariat arran de l'alta concentració de sal.

Una de les possibles solucions que s'està estudiant és la instal·lació d'un aparell electrònic que mitjançant ions torna a fondre la calç. Però segons explicà Joan Burguera, «jo personalment crec que el millor seria una descalcificadora perquè amb l'altre aparell no elimina la calç de forma definitiva».

L'aigua que subministra la Mancomunitat Migjorn procedeix dels pous de la finca Son Rosselló que Campos en una instal·lació que va construir el Ministeri d'Agricultura fa molts d'anys per garantir l'aigua a la ramaderia de la zona i després a les zones poblades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.