cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

L'Impost de Béns Immobles de l'Escola de Vela Calanova enfronta Cort i el Govern

L'Ajuntament cobrarà el 50% del tribut perquè comparteix terme municipal amb Calvià

L'Ajuntament de Palma podrà cobrar la meitat de l'Impost de Béns Immobles (IBI) a la Comunitat Autònoma per l'Escola de Vela Calanova, segons ha establert la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears. La resolució judicial soluciona el conflicte entre el Govern i Cort interposat per la liquidació d'aquest tribut de l'any 1995, que es fixà en 1.842.952 pessetes. L'Administració autonòmica considerà que quedava exempta del pagament de l'IBI en aplicar la Llei d'Hisendes Locals i, a més, pel fet d'estar situada l'Escola de Vela al terme municipal de Calvià.

Cort argumentà que el recurs es presentà fora de temps, que en el cas de Calanova no existia «l'aprofitament públic i gratuït» que donaria dret a l'exempció i que només la tramitació d'un expedient de delimitació de termes municipals podria originar la possible reducció de l'impost a la superfície ubicada dins Palma. El magistrat ponent, Fernando Socías Fuster, rebutja l'extemporització i assenyala que l'Ajuntament, en lloc de declarar la inadmissibilitat del recurs, el va desestimar i, per tant, «no pot actuar en contra dels seus propis actes».

El litigi se centra en tres arguments. En primer lloc, l'article 64 de la Llei d'Hisendes Locals fixa com a exempcions de l'impost els béns propietat de l'Estat, comunitats autònomes i corporacions locals que afectin la defensa, la seguretat ciutadana i els serveis educatius i penitenciaris, a més de les carreteres, camins, els de domini públic i hidràulic, i la resta de vies terrestres que siguin d'aprofitament públic i gratuït.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.