muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El jutge eleva el cas dels vots argentins de Formentera a l'Audiència Nacional

Considera que qualsevol delicte s'hauria comès fora de les Balears

L'Audiència Provincial de Palma decidirà si el cas dels vots argentins a Formentera passa a l'Audiència Nacional, després que el titular del jutjat d'instrucció número 2 d'Eivissa s'ha inhibit en favor de l'Alt Tribunal. Segons fons judicials consultades per Diari de Balears, el jutge ha decidit elevar l'expedient a l'Audiència Nacional perquè entén que el presumpte delicte s'hauria comès fora de les Balears i, per tant, és incompetent per finalitzar les investigacions.

Les mateixes fonts indicaren que aquesta decisió del jutge ha estat recorreguda pel fiscal d'Eivissa, que considera que la instrucció pot ser realitzada a Balears, ja que les actuacions suposadament fraudulentes s'haurien instigat des de les Illes.

El mateix fiscal, Antoni Torres, fou el que presentà el passat mes de novembre la denúncia davant del jutjat d'instrucció 2, que es trobava en funcions de guàrdia, per un presumpte frau electoral derivat de la inscripció al cens de Formentera de 74 emigrants argentins que no tenien cap relació aparent amb l'Illa.

Les mateixes fons judicials indicaren que una de les línies d'investigació que hauria d'acometre el jutge era la comprovació de la veracitat de les signatures de tots els emigrants que es varen inscriure durant el període d'exposició pública del cens provisional als consolats, en aquest cas a Argentina i especialment a Rosario.

Aquestes 74 persones no estaven incloses al cens provisional de les eleccions autonòmiques i municipals del 13 de juny de 1999. Concretament, amb data de 31 de març, el nombre d'electors absents a Formentera arribava a 73. A les llistes definitives, segons la informació facilitada per l'Oficina del Cens als mitjans de comunicació abans dels comicis, aquesta xifra augmentà fins a situar-se en 148, que fou el col·lectiu de Cera (Cens d'Emigrants Residents Absents) amb dret a vot als darrers comicis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.