algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els triangles de senyalització de perill per a cotxes són obligatoris des d'avui

Trànsit recomana que es verifiqui que els dispositius són homologats

Avui entra en vigor l'obligatorietat, per a tots els vehicles turismes, de comptar amb els triangles de senyalització de perill, tal com preveu el Reglament General de Vehicles que entrà en vigor el 27 de juliol.

L'escasssesa detectada en el mercat obligà la Direcció General de Trànsit a no exigir-los el passat estiu i l'obligatorietat de dur-los es retardà fins que els subministradors no han disposat d'existències per a tots els conductors.

Davant l'aparició d'algunes partides de triangles no homologats, les autoritats de consum feren ahir públiques unes recomanacions que facilitaran als consumidors la correcta identificació d'aquests indicadors reflectants.

Segons Consum, per assegurar-se que els triangles estan degudament homologats, és necessari comprovar la marca i el número d'identificació, com també el seu etiquetat. Malgrat les advertències, les autoritats sanitàries han constatat que encara se segueixen comprant a determinades botigues els triangles no homologats, fins al punt que alguns models no són reflectants.

Sanitat ha insistit que per assegurar-se que aquests presenyalitzadors estan degudament homologats és precís comprovar la marca d'homologació internacional, que està composada per un cercle, a l'interior del qual hi ha d'haver la lletra «E», seguida del número distintiu del país que n'hagi concedit l'homologació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.