algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

El Govern impulsa cursos de reciclatge per als joves pagesos de la comarca

Amb la iniciativa la Conselleria d'Agricultura pretén reactivar el sector primari

El col·lectiu de joves pagesos de la comarca de Manacor podran ser partíceps, a partir del proper mes d'abril, dels cursos de reciclatge que ha organitzat de franc a la localitat la Conselleria d'Economia, Agricultura, Comerç i Indústria. Amb el pla de subvencions procedents de la Unió Europea, els joves agricultors representen el grup ploblacional que surt més afavorit ja que, dins del període del 2000 fins el 2006, gaudiran fins a un 45% del total de les ajudes econòmiques procedents de Brussel·les.

La reactivació del sector econòmic primari és un dels objectius de la Conselleria d'Agricultura, que veu en la incorporació dels joves als treballs del camp el futur agrícola mallorquí. En aquest sentit, el major gruix d'ajudes de l'Objectiu 2 procedents del fons europeu es destinen als joves.

Aquesta fou una de les principals conclusions que s'extragué de la conferència impartida per part del conseller d'Agricultura, Joan Mayol, la directora general d'Agricultura, Margalida Estelrich, i el director general d'Infraestructures Agràries, Mateu Ginard, a la biblioteca municipal de Manacor la passada nit de dilluns. La xerrada tenia l'objectiu de fer arribar als pagesos de la contrada tota la informació referent a la tramitació de subvencions en Agriculturra.

El debat entre el col·lectiu d'agricultors assistents a l'acte i els polítics i tècnics de la Conselleria d'Agricultura se centrà sobre la problemàtica que es generà arran de les subvencions que reberen alguns pagesos per la retirada dels conreus de vinya. Resulta que des de l'any 1992, arribaren ajudes de la Unió Europea destinades a cobrir les pèrdues ocasionades per l'arrabassada de llenyosos, en aquells moments els agricultors cobraren per llevar la vinya i deixar les terres en guaret. A hores d'ara, els pagesos no saben què han de fer amb aquestes terres «perquè no són aptes per segons quins tipus de conreus», manifestà un dels camperols.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.