La partida de les monges accelera el nou model de gestió al centre assistencial

El regidor de Serveis Socials i la directora presentaren el nou funcionament

TW
0

L'abandonament de les monges de la Caritat, que des de feia més de vint anys venien realitzant la tasca d'ajuda als residents del centre assistencial de Manacor, no ha estat exempta de polèmica. La manca de vocació entre la congregació, les presumptes diferències en la gestió del centre entre les monges i el nou equip directiu, així com l'ampliació de la residència, accelerà una decisió que estava prou anunciada i semblava irrevocable.

El que és evident és que la partida de les nou monges implica necessàriament una reestructuració de la gestió de la residència municipal i per cobrir el buit de les religioses, la contractació d'una nova plantilla laboral. De fet, així ho va entendre des d'un primer moment, el departament d'Acció Social de l'Ajuntament.

Miquel Vives, delegat de Serveis Socials, explicà que «el buit que han deixat les nou monges de la congregació serà difícil d'omplir ja que el seu llistó és molt elevat, però ara cal pensar en el futur de la nostra gent gran, de cada cop més nombrosa, i implantar un reglament intern d'acord amb les necessitats actuals d'aquest col·lectiu més desfavorit. Consider que el reglament intern està molt obsolet».

A hores d'ara, la residència acull una seixantena de residents però es preveu que amb l'ampliació de les dependències i la gran reforma de la part antiga, ben prest podrien arribar a ser 100 persones. «Un centenar de residents grans que necessiten una atenció individualitzada i a més, molts d'ells han de ser assistits», manifestà la directora del centre, Antònia Maria Oliver.