algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Insalud negocia amb l'Institut Social de la Marina per poder recuperar la Casa del Mar

Es pretén recuperar el centre i fer-hi inversions

No hi ha aire condicionat, tampoc calefacció. De fet, només hi ha tres ventiladors en tot l'edifici. Per això, a l'estiu les infermeres de la Casa del Mar del Port d'Alcúdia, també el personal de recepció, substitueixen els formalismes que imperen a l'hora de vestir pels calçons curts. Això sí, alguns porten la bata blanca a sobre.

El que succeeix en aquest nucli costaner sembla respondre a una de les moltes incongruències que es donen dins aquesta societat insular. I és que l'Alcúdia que vol transformar-se en el contrapunt de Ciutat compta amb una de les unitats bàsiques més deficitàries de l'Illa. Els dos metges que passen consulta a la Casa del Mar fan com un temps: visiten malalts a ca seva perquè, com que la unitat bàsica està situada al segon pis, succeeix una cosa tan simple com és el fet que hi ha pacients que no poden pujar les escales. No hi ha ascensor.

A dalt de l'escala, només una reixa separa el distribuïdor, on han situat la taula de recepció, de la resta de la planta. Per això, a l'hivern fa tant de fred perquè la correntia d'aire gelat puja cap amunt i no topa cap obstacle, ni amb una porta, ni amb una vidriera. A l'estiu, és l'aire calent el que entra i surt al mateix temps per les finestres, sempre obertes.

A la petita sala d'espera s'acaramulla la gent. A una de consultes mèdiques encara es veu les rajoles color de cel que un temps es feien servir. La cadira del metge, palada. I la camilla amb les cames picades de rovell. Però, és que la Casa del Mar encara pertany a l'Institut Social de la Marina. Per això mateix, el gerent de Primària de l'Insalud, el doctor Tito Hidalgo, negocia ara amb l'Institut Social de la Marina la cessió de l'edifici que creu que serà possible «a final d'any». Des de l'Ajuntament, la regidora de Sanitat, Melchora Gómez, també creu necessari dotar la unitat bàsica d'un pediatre, ara només existent al centre de salut d'Alcúdia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.