nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La Sala insta Obres Públiques a canviar el Pla de Carreteres per la via de Portocristo

Avui matí tindran una reunió amb el conseller i visitaran les zones conflictives

L'equip de govern de l'Ajuntament de Manacor demanarà avui al conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transport del Govern balear, Josep Antoni Ferrer Orfila, que modifiqui el Pla de Carreteres pel que fa a la ronda de circumval·lació per desviar el trànsit rodat fora del nucli urbà de Portocristo. A la reunió també hi assistirà el cap de Carreteres, Joan Cifre.

Segons va explicar el delegat d'aquest nucli costaner, Jaume Brunet (AIPC), «el Pla contempla que la ronda de circumval·lació comenci a l'altura de les coves dels Hams i acabi vora el creuer de les coves del Drac. Aquest projecte té un cost de 1.000 milions de pessetes i causa un greu impacte ambiental». Brunet va expressar que «la nostra idea és que la ronda de circumval·lació comenci a l'altura de la rotonda de l'entrada de Portocristo per la carretera de Manacor i acabi vora el creuer de cala Anguila, creim que aquest projecte pot ser millor que l'anterior, ja que minvaria un bon tram».

Els comerciants, que estan ubicats al final del carrer de l'entrada de Portocristo, es mostren d'acord amb la segona opció, ja que això implicarà que la gent que vol entrar dins el nucli urbà passin per la zona comercial, mentre que la proposta del Govern suposa que els visitants ja no entraran i es desviaran cap a les altres zones turístiques.

El delegat del nucli costaner reconeix que tant un com altre projecte de desviació del trànsit rodat de dintre del nucli urbà constituirà un greu impacte ambiental perquè hi ha una zona arbrada i muntanyosa, «però el problema que tenim actualment és que Portocristo està desbordat, diàriament els carrers de la primera línia tenen un trànsit molt dens perquè també serveix de connexió amb altres zones turístiques».

Pont des Riuet  

Un altre dels temes que abordarà l'Ajuntament de Manacor pel que fa al nucli costaner de Portocristo és la construcció del pont del Riuet. Aquest tema ja havia estat tractat durant la passada legislatura i existia un acord verbal entre el Consistori manacorí, el Consell de Mallorca i el Govern balear per fer un conveni a tres bandes per costejar el projecte. Aquest compromís no es va arribar a signar i el tema va quedar a l'aire. Ara es tornarà intentar posar aquest procediment en marxa per dur-ho a terme. Una de les intencions és fer un concurs d'idees per llavors fer el projecte. Les obres del pont del Riuet són molt necessàries ja que és una zona molt transitada i on hi ha molts d'habitatges. Cal recordar que el riuet s'ha desbordat en distintes ocasions quan s'ha produït una forta tempesta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.