algo de nubes
  • Màx: 19.46°
  • Mín: 13.93°
19°

La Conselleria de Sanitat sufragarà un estudi que correspon pagar a Insalud

La consellera Salom justifica el pagament amb el futur traspàs de competències

La Conselleria de Sanitat i Consum sufragarà un estudi d'Insalud per conèixer la prevalença dels riscs per contreure malalties cardiovasculars. Així, i prèviament al traspàs de competències d'assistència sanitària "previst inicialment per a l'any 2001, després que sigui renegociat el finançament autonòmic", el Govern balear ja haurà participat de diverses accions que, en teoria, pertoquen íntegrament a l'Insalud.

És un cas conegut el del futur hospital d'Inca, pròxim a la renegociació perquè el Govern actual no accepta sufragar la meitat de la seva construcció, segons el conveni signat pel Govern autonòmic «popular» amb Madrid; el segon cas és aquest estudi que la Conselleria accepta pagar atès el seu interès.

El 31 de desembre de l'any 2000 les Illes Balears hauran de disposar d'un coneixement extens sobre les principals causes de malalties cardiovasculars a la Comunitat Autònoma o, en altres paraules, la prevalença dels factors de risc en la principal causa de mort a les Illes Balears, amb una mitjana de 2.000 òbits anuals. Aquests factors són ben coneguts: hipertensió, obesitat, tabaquisme, sedentarisme, entre d'altres; però conèixer el seu abast és una assignatura pendent: per aquesta raó, segons la Conselleria de Sanitat, s'analitzarà l'estat de salut de 1.960 individus entre els 35 i els 75 anys pertanyents a les Illes. En aquesta tasca col·laboraran devers 55 metges coordinats pel doctor Fernando Rigo.

Amb aquesta intenció, la Conselleria de Sanitat i Consum signà ahir un conveni amb la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària que obliga el Govern de les Illes a subvencionar aquesta entitat amb quatre milions i mig de pessetes per tal que realitzi aquest estudi, l'avanç del qual serà seguit per una comissió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.