algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

El correbou d'enguany posa a prova la política progressista del pacte

L'equip de govern vol la continuïtat de la festa perquè ja té més de 100 anys

LL. GARCIA. Fornalutx.
Encara manquen més de dues setmanes perquè la vila de Fornalutx organitzi les seves festes patronals, però pel poble ja s'ha estès el rumor que al Govern no li fa gràcia la idea que a un dels municipis de Mallorca que ha passat a ser governat per un pacte de progrés es mantengui una celebració d'aquestes característiques que, a més, l'any passat ja fou causa de polèmica entre defensors dels drets dels animals i alguns dels participants.

La recent notícia de l'intent d'aturar l'amollada d'ànneres a Can Picafort, n'ha incrementat el temor. Cal recordar aquí que l'actual regidor de Medi Ambient de Fornalutx és representant d'EU-Verds (Onofre Bisbal) i que el de Governació és un nacionalista del PSM (Salvador Sastre).

D'una banda, EU-Els Verds sempre ha rebutjat els correbous i les festes amb animals, i de l'altra, l'actual política de la Conselleria d'Agricultura, dirigida pel nacionalista Joan Mayol, sembla també encaminada que les celebracions basades en animals passin definitivament a la història. Tot plegat, un «paperet» que li toca jugar al recentment estrenat equip de govern progressista. Tots ells sembla que ho tenen clar: si lleven el bou el poble se'ls tirarà damunt, ja que és una de les poques coses que té el poble per estirar el jovent.

El batle, Andreu Barceló, del PSOE, coincideix amb això amb els representants dels altres dos partits del pacte: la festa té més de 100 anys i per tant representa una de les excepcions que preveu la llei i, legalment, es pot realitzar, de fet, té tots els permisos. Una altra cosa és que es puguin controlar els centenars de joves i l'abús de l'alcohol, tal com passà l'any passat. Segons assegura el batle, «hi haurà un equip de més de 20 persones que controlarà tota la festa i evitarà qualsevol mal a l'animal». Tot i això no es descarta que els detractors del correbous tornin a Fornalutx i que, entre tots, tornin a armar un daltabaix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.