algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El vell escorxador reclama un futur

L'Ajuntament projecta la rehabilitació de l'edifici per convertir-lo en un casal per a la joventut

Un espai del tot desaprofitat. Amb aquesta expressió es podria definir un edifici, el del vell escorxador municipal, amb moltíssimes possibilitats, però que roman des de fa anys oblidat. L'Ajuntament només ha emprat el recinte, d'ençà que va tancar ara fa prop de deu anys, com un enorme magatzem.

De fet, aquesta és la imatge que transmet el pati posterior, que encara conserva l'antic empedrat. En aquest indret s'hi acumulen taulons, peces de pedra, senyals de trànsit, material de construcció, ferralla i tota mena de restes inútils. Algunes de les dependències també es troben plenes fins a d'alt de trasts vells, molts d'ells sense cap tipus d'utilitat.

Moltes possibilitats són les que s'obren al nou equip de govern per reutilitzar aquestes instal·lacions. La que per ara pren més força és la de reconvertir-les en un casal per als joves, una instal·lació inexistent al municipi i considerada molt necessària. La primera passa en aquest sentit ja s'ha fet cedint un espai de l'immoble al grup escolta local, que hi ha duit a terme algunes petites millores d'acondiciament.

Desafortunadament, la butxaca municipal va molt lleugera i els doblers escassegen, per la qual cosa l'única manera de fer possible aquest projecte tan engrescador seria que arribassin ajudes externes des d'altres administracions. Tot i així, el batle, Josep Gomila, és prou optimista i assegura que la inversió inicial per poder aprofitar l'escorxador no seria gaire elevada. I és que en realitat l'estructura de l'edifici està prou bé i l'únic punt conflictiu seria la reparació d'una part de la teulada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.