cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.15°

L'equip de govern pretén duplicar l'actual plantilla de la Policia Local

Interior prepara la descentralització i una reestructuració del servei policíac

El departament d'Interior de l'Ajuntament de Manacor està preparant una important reestructuració del servei de Policia, així com l'ampliació de la plantilla de la Policia Local. Aquest projecte pretén la descentralització del servei policial i la potenciació de la figura del policia de barri. El delegat d'Interior, Antoni Mestre (PSOE) va posar de manifest que pràcticament es duplicarà el nombre de policies municipals. Si en acabar la present legislatura, que ara gairebé estam iniciant, podem contemplar aquest projecte més o menys conclòs, estarem molt satisfets».

A hores d'ara, els serveis de la Policia Local compten amb un total d'uns 54 a 55 guàrdies i s'espera que «s'incrementin en un total de 104 o 105 policies», explicà Mestre. Totes les formacions polítiques que integren el pacte de govern de l'Ajuntament, han concedit el vistiplau a la possibilitat de descentralitzar el servei de la Policia Local. Així mateix, el delegat d'Interior va dir que «estam estudiant, d'una manera seriosa, la forma més adient de descentralitzar aquest servei».

A aquestes declaracions, Mestre afegí que «la nostra idea és crear un quarter digne que nodreixi tota la zona costanera i que tengui la seu a Portocristo. Em referesc a un quarter que estigui dotat amb 24 guàrdies, quatre oficials i un sergent. A les noves mesures d'ampliar la dotació policíaca, també s'afegiran la municipalització del servei de la ORA "que passarà a ser controlat per la mateixa Policia Local", així com la creació d'un servei de Policia Mediambiental.

Una altra novetat que compta amb el suport de l'equip de govern, és l'adquisició de nous vehicles mitjançant un leasing. Ja que la flota de vehicles de la Policia Local ha estat qualificada d'«obsoleta». Segons les paraules de Mestre «s'ha de tenir present que un cotxe de la Policia Local recorre en un sol dia, una mitjana de 1.500 quilòmetres. De fet, tenim vehicles que han recorregut més de 650.000 quilòmetres i encara estan circulant pels nostres carrers i carreteres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.