algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

El Govern demanarà suport a la societat civil per la normalització lingüística

Preveuen ajuts econòmics per afavorir l'ús del català en el sector empresarial

74408
El Govern ha subscrit públicament iniciatives per la normalització lingüística.

El Govern vol generar un «pacte amb la societat civil» que integri patronals, sindicats i associacions diverses per tal d'assolir la normalització dels usos lingüístics a les Illes. En aquest sentit, la direcció general de Política Lingüística ha anunciat la seva voluntat de recórrer als principals factors socials, «amb independència de quina sigui la seva tendència ideològica», demanant conscienciació i cooperació en aquesta tasca; en aquest punt es troben no només les associacions i entitats que treballen en la mateixa línia de pensament "són els casos de l'Obra Cultural Balear o el sindicat de l'ensenyament STEI, ambdós clarament vindicatius d'una societat normalitzada en allò que pertoca a la llengua" sinó també motors econòmics amb l'envergadura de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears, Caeb.

Si bé la primera patronal de les Illes ha mostrat ja els primers trets d'oposició crítica al nou Govern "com succeeix en el cas de l'anunciada ecotaxa", el director de Política Lingüística preveu una bona rebuda per part d'aquesta confederació, amb sectors clarament favorables a l'ús normal del català en la indústria.

Melià no pogué especificar fins a quin punt la Conselleria estarà disposada a fer aportacions econòmiques per tal de garantir una major presència del català com a llengua vehicular en el comerç i la indústria de les Illes, però assumí que el Govern haurà d'oferir «col·laboració» a aquests sectors. «Tota la gent que té ascendents socials se'ls ha de demanar que els seus actes siguin coherents amb la seva ideologia en matèria lingüística», explicà Melià.

Prèviament a aquest concert social per la normalització lingúística, el Govern haurà de coordinar tots els seus assessors en aquesta matèria per tal de crear una xarxa que contempli també els tres consells i els ajuntaments, de manera que generi un «efecte concèntric», segons preveu Joan Melià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.