algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Agricultura obre un expedient contra l'amollada d'ànneres de Can Picafort

Es considera que els animals no tenien possibilitat de volar i poder escapar

La Conselleria d'Agricultura i Pesca ha obert un expedient a l'Ajuntament de Santa Margalida per haver duit a terme l'amollada d'ànneres de Can Picafort. L'actuació del Govern arriba just un dia després de realitzar-se aquesta polèmica activitat i, ara per ara, encara no s'ha establert la quantia de la sanció a la qual pot haver de fer front la Sala. Entre les causes de l'inici de l'expedient, la Conselleria apuntà ahir el fet que «els animals no es troben en capacitat per poder volar i escapar sense ser apressats».

L'actuació de força es formalitza en base a l'informe redactat pels dos inspectors que foren traslladats per presenciar l'acte i del qual prengueren tota una sèrie de fotografies i de dades. Tot i l'inici de l'expedient, la directora general d'Agricultura, Margalida Estelrich, afirmà la intenció de mantenir un diàleg amb la Sala per tal de trobar una solució de consens respecte a aquesta activitat. Així mateix, obrí la possibilitat de legalitzar l'amollada de les ànneres en base a la seva declaració com a «festa tradicional».

El fet és que a la Llei del Govern balear de 1992 sobre festes amb animals com a protagonistes destaca que totes aquelles que compten amb més d'un centenar d'anys d'antigutitat es consideren «tradicionals», aspecte que s'ha de tenir en compte a l'hora d'aplicar possibles sancions o actuacions per a la seva supressió.

Tot i això, des de la Conselleria, ahir només es tenia constància d'aquesta festa des de fa setanta anys, encara que els seus tècnics estan fent feina en la recerca de documentació històrica per tal d'esbrinar-ne amb exactitud l'antiguitat. La proposta de resolució de l'expedient està previst que no es formalitzi fins d'aquí a un mes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.