nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.92°

Els Cossiers i el dimoni dansaren ahir per encetar les festes populars

L'exconseller de Sanitat Francesc Fiol en va pronunciar el pregó

Puntualment a les set de l'horabaixa d'ahir, festivitat de la Mare de Déu d'Agost, sortiren els Cossiers i el dimoni des de la Casa de la Vila de Montuïri per iniciar damunt el cadafal instal·lat a la plaça Major les seves típiques i ancestrals danses. Pertot arreu d'aquell indret es podia veure una gran multitud, sobretot joves d'ambdós sexes, que per quasi tots els carrers de la població obrien pas encalçats pel mateix dimoni, el qual, amb un bon barrot i unes llargues corretjades, de tant en tant clapia algun dels nombrosos corredors que obrien pas a la comitiva.

Després d'haver ofert l'espectacle al públic que omplia la plaça de gom a gom, s'inicià l'itinerari que recorreria la majoria de carrers, interpretant els balls davant els comerços com també enfront de les cases dels regidors i diputats autonòmics. Els balladors dels Cossiers són de sis i la dama, que actua sempre de directora de la dansa. No s'ha d'oblidar que l'altra figura representativa és el dimoni, amb un vestit de tela de sac, una cara molt lletja, banyes i picarol, que és la imatge representativa del mal i a qui temen, sobretot els petits.

Devers les 21.30 hores es va acabar el recorregut i varen ballar a la plaça la darrera dansa. A l'acabament de la missa, qui va ser conseller de Sanitat i Consum amb el Govern del Partit Popular, Francesc Fiol, es va encarregar de pronunciar el pregó de festes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.