nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Un 25% de l'energia dispensada per Gesa s'empra en el consum d'aire condicionat

El moment de màxima despesa és de sis i mitja a set de l'horabaixa

El passat mes de juliol el consum d'energia de Mallorca se situà en 317.459 megavats per hora (MWH), mentre que al total de la província la xifra ascendí a 413.941 MWH. El cap d'operacions de Gesa, Joan Monjo, confirmà les xifres a Diari de Balears i esmentà especialment una dada curiosa. «En el moment de màxim consum d'energia de Mallorca el juliol, que és des de les sis i mitja de l'horabaixa fins a les set, el dedicat a aire acondicionat se situa entre el 20 i el 25 per cent del total d'energia distribuïda».

Aquesta és una xifra difícil de calcular, ja que la companyia posa a disposició dels usuaris una quantitat determinada d'energia, i aquests l'empren d'una manera o de l'altra. Monjo digué que «l'electricitat té diverses sortides, com ara la llum, el mateix aire condicionat, la que s'empra per als electrodomèstics o l'electricitat industrial... per això quan parl que el percentatge dedicat als aparells d'aire condicionat és d'un 25 per cent parl d'una xifra important».

Monjo destacà que en l'època estival el consum turístic d'electricitat és força important. «Els ascensors, les cambres frigorífiques, l'aire condicionat i moltes sortides més d'energia fan que el consum sigui especialment fort en aquests mesos», assegura el cap d'operacions.

L'any passat l'energia dispensada per GESA el mes de juliol se situà en 295.598 megavats per hora (21.861 unitats menys que enguany), mentre que el total de les Illes Balears fou de 383.923 MWH (30.018 menys). Això permet veure que, per una banda, l'increment dels visitants sobre el 98 repercuteix en la distribució de l'energia, i per altra, que les temperatures altes suposen el mateix, sobretot pel que fa als aparells d'aire condicionat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.