algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
29°

La consellera verda, en la jungla dels torrents

Els caps de Medi Ambient i Interior visitaren ahir quatre rieres amb risc d'inundació

73664

La consellera comprovà el mal estat dels torrents.

J.R.

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i el conseller d'Interior, Josep Maria Costa, visitaren ahir al matí quatre torrents considerats «perillosos» perquè presenten risc d'inundació pel mal estat en què es troben. La primera aturada es va fer a la desembocadura del torrent de Sant Agustí a Cala Major.

Aquest torrent és en un estat pèssim i els seus darrers 600 metres es troben soterrats per les construccions que s'han duit a terme en els darrers anys a la zona. La conclusió que es va treure d'això és clara: en el cas de pluges abundants tot el que està construït botaria per la pressió de l'aigua a un torrent on gairebé no hi ha llit.

La consellera Rosselló es mostrà molt «sorpresa per la situació en la qual es troba el torrent». Indicà que s'hauria d'actuar amb urgència per tal d'evitar mals majors. Rosselló afirmà que «el torrent està així a conseqüència de l'urbanisme salvatge que ha imperat a la comunitat en els darrers anys».

Per la seva banda, Costa també mostrà la seva sorpresa davant l'estat del torrent però apuntà que «no hem de ser alarmistes». Segons digué, fins ara s'havia deixat un poc de banda Protecció civil i que la primera mesura seria «impulsar conjuntament amb Medi Ambient un pla especial sobre incendis i pluges d'acord amb el qual es fixarà com s'ha d'actuar i es coordinarien les accions en el cas que la situació se'ns anàs de les mans». El pla especial anirà avui al Consell de Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.