algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Govern invertirà més de 150 milions per ampliar la xarxa de reg de Sant Jordi

Un total de 115 propietaris i 138 finques es beneficiaran del reg amb aigua residual

La Conselleria d'Economia, Agricultura, Comerç i Indústria invertirà 156 milions de pessetes per a la millora i ampliació de la xarxa de reg amb aigua depurada del sector I del Pla de Sant Jordi, a Palma. El projecte serà aprovat avui al Consell de Govern. Enguany s'han adherit al programa un total de 38 propietaris més (equivalent a 42 finques i 102 hectàrees), els quals varen sol·licitar la seva admissió en la Comunitat de Regants.

Així doncs, a partir d'ara ja són 115 propietaris i 138 finques les que es beneficiaran del reg amb aigua residual depurada a Sant Jordi. Abans, el nombre d'hectàrees en què es feia servir aquest tipus de reg a Sant Jordi era de 263'34 (370'75 quarterades) però amb la incorporació de nous propietaris s'incrementaran a 365'75 hectàrees.

El perímetre de la zona regable del Sector I del Pla de Sant Jordi té una superfície aproximada de 950 hectàrees, encara que una part d'aquesta zona es troba actualment ocupada per la segona pista de Son Sant Joan. Una de les finalitats de regar el camp amb aigua depurada és l'estalvi d'aigua potable en el sector agrícola. De fet, el director general de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, Antoni Rodríguez Perea, ja va anunciar que s'impulsaria la depuració d'aigua terciària (eliminació de matèria inorgànica) per tal de racionalitzar l'aigua potable, que a l'illa s'ha convertit en un bé escàs.

Les obres projectades estan incloses en el Programa d'Inversions de la Conselleria d'Economia, Agricultura, Comerç i Indústria, el titular de la qual és Joan Mayol (PSM), i el seu finançament serà amb càrrec als pressuposts generals de la Comunitat Autònoma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.