algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

El president del Club Nàutic de s'Estanyol, condemnat per coacció

Un jutge li mana pagar més d'un milió a dos socis expedientats

El president del Club Nàutic de s'Estanyol, Antoni Ginard, ha estat condemnat pel jutjat Penal número dos de Palma a pagar una multa d'un milió i mig de pessetes pel delicte de coacció a dos socis de l'entitat esportiva que han estat expedientats. Ambdós socis, Josep Buades i Damià Verger, interposaren la denúncia arran de les reiterades prohibicions per part de la junta directiva del club a deixar-los entrar a les instal·lacions portuàries. Aquestes es realitzaren, tot i que ambdós denunciants disposaven d'una resolució de l'Audiència en la qual els autoritzava el pas al recinte.

La decisió de la Junta del Club Nàutic d'impedir-los l'entrada obeí al fet que els dos socis expedientats orquestraren una campanya en contra de l'ampliació de les esmentades instal·lacions com a president i vicepresident de l'associació de veïns de la localitat.

Ara, el jutge entén que Ginard «s'excedí amb la seva actuació, ja que si estava habilitat per iniciar, tramitar i concloure l'expedient sancionador contra aquests socis, no hi estava per constrenyir-los de manera coercitiva a desallotjar el recinte i impedir-los que arribassin a l'amarrament de la seva propietat». En els fonaments de dret, també es reconeix que un dels socis, Josep Buades, va ser requerit per un guarda de seguretat perquè abandonàs el recinte i, quan li mostrà l'autorització judicial que tenia per anar a la seva embarcació, se li digué que el document del Jutjat era «paper banyat».

La sanció econòmica s'ha establert d'acord amb l'article 172 del codi Penal i per satisfer-la s'ha fixat una quota diària de cinc mil pessetes durant un període de deu mesos. La sentència serà apel·lada pel Club Nàutic de s'Estanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.