nubes dispersas
  • Màx: 17.62°
  • Mín: 8.69°
17°

Educació garanteix que l'institut del Pla es posarà en marxa el setembre

El conseller d'Educació, Damià Pons, va visitar les obres del nou centre escolar

L'institut de secundària del Pla es posarà en marxa el proper mes de setembre tot i el temor que existia perquè les obres no estiguessin acabades. Així ho va confirmar ahir horabaixa el conseller d'Educació, Damià Pons, en el transcurs de la visita que realitzà al centre en construcció. Les obres es troben prou avançades per garantir el funcionament de l'institut i ara com ara només queda pendent fer una neteja general de tot l'edifici i començar a muntar el mobiliari. El que sí que es retardarà un poc més serà el poliesportiu cobert, que malgrat això, no es indispensable per iniciar el curs.

Pons explicà que el Govern ja ha assignat tota la dotació de professorat necessària i que ja s'han tancat les pertinents matriculacions amb vista al proper curs. Segons les xifres que maneja Educació, per al proper curs escolar hi haurà tres grups de primer d'ESO, quatre de segon curs i només dos de tercer. En principi el nou institut agruparà alumnes de fins a deu municipis diferents tenint el curiós honor de ser l'únic centre docent que tindrà més alumnes matriculats de fora del municipi que de dins.

Respecte al fet que les instal·lacions del nou centre es puguin quedar curtes en relació a la demanda d'alumnes, el conseller Pons deixà ben clar que «l'institut dona resposta a les necessitats de la població escolar. Hi ha moltes altres necessitats més urgents abans d'emprendre'n una ampliació. Si d'aquí a tres o quatre anys és necessària ja ho estudiarem».

Pons en canvi no es volgué pronunciar respecte la possibilitat que el Govern balear subrogui el conveni de finançament signat entre el MEC i l'Ajuntament. Aquesta fórmula que ja va ser reivindicada a l'anterior Govern sense cap fruit, alliberaria les arques municipals d'un gran deute.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.