cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Cort vol comprar quinze habitatges a Palma per llogar-los a famílies gitanes

Acció Social demanarà ajuda a Govern i Consell per realitzar el projecte d'integració

La Regidoria d'Acció social de l'Ajuntament de Palma està estudiant un nou projecte per a la integració de famílies d'ètnia gitana en el si de la ciutat. Segons explicà el nou regidor de l'àrea, el farmacèutic Antoni Nadal, aquest «és un projecte d'adquisició d'habitages per llogar i procurar un reallotjament definitiu per als habitants de l'alberg de Son Riera».

En concret es pretén comprar quinze cases i destinar-les a aquelles famílies que viuen al poblat de Son Riera, a tocar de Son Banya, i que presenten majors perfils d'integració. Aquest és un projecte que Nadal s'ha trobat sobre la taula de feina i que «demostra que el tema de la integració de les persones d'ètnia gitana preocupava molt els anteriors responsables d'Acció social, i també a mi. Serà un dels projectes que intentaré desenvolupar amb més força en aquesta legislatura».

L'elevat cost de la iniciativa, xifrat per Nadal en 120 milions de pessetes, provocarà que Cort cerqui el suport per tirar endavant el projecte fora de les portes de Can Bauçà (seu de la Regidoria d'Acció social). De fet, Nadal pensa demanar ajuda al Consell Insular de Mallorca i al Govern Balear, per tal que les tres institucions facin front a l'elevada inversió necessària en aquest projecte d'integració.

Com que el projecte encara està en la seva fase d'estudi no s'ha parlat de la possible localització d'aquests habitatges en el si de la ciutat. El que sí tenen molt clar els responsables del programa és que aquestes s'han d'inserir en diferents barriades de Palma per tal d'afavorir encara més la integració de les persones que les han d'habitar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.