algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Mig segle després, els arqueòlegs tornen a excavar el passat de ses Païsses

Ahir s'iniciaren les excavacions per revelar-ne aspectes socioeconòmics ocults

Després d'un llarg període de cinquanta anys, ahir s'inicià una campanya d'excavacions en el poblat talaiòtic de ses Païsses, un dels conjunts arqueològics més emblemàtics del terme municipal d'Artà. Les excavacions es perllongaran fins al proper 20 d'agost i són coordinades per dos arqueòlegs de gran renom dins els estudis prehistòrics illencs, Javier Aramburu-Zabala i Jordi Hernández. Una vintena d'estudiants d'Arqueologia, com també personal laboral de l'Ajuntament, s'han adherit a les tasques de neteja del terreny. Així mateix, un especialista realitzarà el plànol de conjunt.

Segons Javier Aramburu, l'objectiu d'aquest projecte d'investigació és «treure a la llum alguns aspectes de la cultura talaiòtica com ara: la població que vivia en el poblat, les activitats econòmiques que desenvolupaven, la manera en què organitzaven l'assentament, l'evolució de l'ocupació humana, com també la seva cronologia». No obstant això, l'arqueòleg va esmentar que «la campanya d'enguany tan sols representa la punta de l'iceberg, ja que ses Païsses és un jaciment prou complex. En aquest sentit, pensam que s'hi haurà de fer feina de valent durant una sèrie d'anys».

De moment, aquesta setmana, un col·lectiu format per personal de Fodesma, com també de la brigada municipal d'Artà i universitaris estan netejant la superfície sobre la qual s'ha d'actuar. La neteja de garriga es realitza a l'àrea sud-est del poblat, on se situa la porta principal d'entrada al recinte. Aquesta és l'àrea d'actuació, en què s'obriran dos quadrats de quatre per quatre, ja que en aquesta zona «pensam trobar murs d'habitació, per tal de datar-ne la construcció».

D'altra banda, el regidor de Foment i Conservació del Patrimoni de l'Ajuntament d'Artà, Jaume Guiscafré (GIA), va declarar que «ses Païsses són per nosaltres un projecte molt ambiciós que esdevindrà un element de primer ordre per reactivar el turisme. De fet, l'any passat s'hi enregistraren més de 19.000 visitants».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.