algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

El cessament de Cirer com a delegada del Govern és dins un calaix d'Interior

Al PP s'interpreta la jugada per debilitar-la si es presenta a la presidència del partit

El Partit Popular a Madrid té en un calaix el cessament d'una sèrie de delegats i subdelegats del Govern a diverses comunitats autònomes, segons confirmaren fonts sindicals de policies amb seu a Palma i a Madrid. De fet, a la Prefectura Superior de Policia de Balears es dóna per suposat que la delegada del Govern a les Illes, Catalina Cirer, no menjarà els torrons com a llogatera de l'edifici del carrer Constitució. A més de Balears, les delegacions del govern a Ceuta, Melilla i Aragó també entren en el mateix paquet i corresponen precisament a les comunitats on el Partit Popular ha hagut de sortir de les administracions on governava per passar als escons de l'oposició.

Aquests cessaments no entraren a l'ordre del dia del darrer consell de ministres celebrat el dissabte 31 de juliol abans de les vacances estiuenques del Govern d'Aznar. Malgrat això, al Ministeri de l'Interior ja es cartegen una sèrie de noms com a possibles substituts de Catalina Cirer. Malgrat que orgànicament les delegacions del govern depenen del Ministeri d'Administracions Públiques (MAP), el cas de Balears és especial, fonamentalment per les contínues visites de la família reial. Precisament l'arribada dels monarques per gaudir de les seves vacances a l'Illa desaconsellà qualsevol canvi fins a final d'agost. En principi està previst que el primer consell de ministres després del descans estiuenc se celebri a partir del 27 d'agost.

Amb aquesta maniobra, la direcció estatal del PP es decantaria per donar el seu suport a la candidatura de Jaume Matas com a president del PP illenc, ja que Cirer, en cas que s'hi presentàs, estaria debilitada pel cessament del seu càrrec.

Fonts populars molt properes a la delegada del Govern indicaren que no entenien la jugada perquè el fracàs en les negociacions per trobar un soci al Govern balear ha estat liderat per l'equip de l'expresident de l'Executiu autonòmic amb la inestimable ajuda de Madrid i les seves ofertes multimilionàries a Unió Mallorquina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.